Søke forbrukslån

Fellene du bør unngå når du tar opp forbrukslån

Et lån kan hjelpe deg gjøre det du ønsker nå! Det kan være seg at du ønsker å pusse opp kjøkkenet, kjøpe motorsykkel eller å reise på drømmeferien. Et lån kan gjøre dette til en realitet. Samtidig vet vi at forbrukslån kan ende opp med å bli dyrere enn vi trodde. Her er noen feller du bør unngå hvis du vil ha et rimeligere lån.

Du sammenligner ikke lånetilbydere

Forbrukslån er en type lån der du ikke stiller sikkerhet i eiendel til banken. Dette betyr at lånene allerede har høyere rente enn lån med sikkerhet. Det innebærer imidlertid ikke at alle usikrede lån er like dyre. Hvilke rente du får kan variere mye fra tilbyder til tilbyder.

Det er da svært viktig å sammenligne de ulike lånetilbydere. Ikke fall for fristelsen for å søke på det første og enkleste lånet. Etter at du allerede har brukt litt tid på å sammenligne, kan det være lurt å sende søknad til flere aktører. Da kan du selv velge det beste lånet etter at du har fått tilbudene.

Du overser den effektive renten

Nominell rente er bare en del av hva du faktisk må betale for lånet. Andre kostnader som etableringsgebyr og termingebyr kommer i tillegg. Derfor er det alltid best å se på den effektive renten når du sammenligner lån. Det er på denne måten du finner det billigste lånet.

Du tar opp et større lån enn du trenger

Det kan være fristende å ta opp et større lån enn det du egentlig trenger. Dette gjør at lånet blir dyrere enn nødvendig. Det er derfor lurt å være litt streng med seg selv, og bare ta opp så mye som du trenger.

Du tar opp flere forbrukslån

Du bør som nevnt aldri ta opp mer lån enn det du trenger. Samtidig bør du ikke ta opp mange mindre lån. Da må du sannsynlig ut med mer i renter og gebyrer. Planlegg derfor godt, slik at du vet hvor mye du realistisk sett trenger. Få alt på ett lån!

Du betaler ikke ned lånet så raskt du kan

Prøv å betale ned lånet så raskt du kan. Dersom du heller velger å spare eller bruke penger på andre ting, blir totalkostnadene mye høyere.

Avslutningsvis

Forbrukslån kan hjelpe oss å virkeliggjøre drømmer raskere. Unngår du fellene over, unngår du også de dyreste lånene. Bruk litt ekstra tid på å planlegge. Det kommer du ikke til å angre på.

You May Also Like