Søke forbrukslån

Slik får du lån uten sikkerhet på dagen

Det kan være flere grunner til at vi ønsker å få utbetalt et lån så raskt som mulig. Det kan være vi ønsker å slå til på et godt tilbud, eller vi har regninger som er på vei til inkasso. Med den utviklingen som har vært, trenger vi ikke lenger vente lang tid på et lån. Både søkeprosessen og utbetalingen til din konto kan skje relativt raskt. Men hva om du trenger pengene på kontoen i dag? Dette er mer usikkert, men det er steg du selv kan ta for å øke sjansen.

Hva er lån uten sikkerhet?

Lån uten sikkerhet, også kalt forbrukslån, er et lån du får uten at banken tar pant i din eiendel eller bolig. Du stiller heller ikke med kausjonist. Banken har da ingen garanti for lånebeløpet, som betyr at banken tar en større risiko ved å innvilge deg lånet. Som et resultat av dette, må du som forbruker betale en høyere rente. Lånesummen på denne type lån er vanligvis på maks 500 000 kr. Det finnes tilbydere som gir opptil 600 000 kr, mens andre tilbyr kun mindre beløp. Nedbetalingstiden på usikrede lån er på opp mot fem år.

Er det mulig å få lån uten sikkerhet på dagen?

Det er mange tilbydere som spesifikt reklamerer for forbrukslån på dagen eller til og med lån på minuttet. Denne type lån kalles ofte smålån, og er på opp mot 70 000 kr. Et annet uttrykk er mikrolån når det er snakk om summer på rundt 5 000 kr. I realiteten kan ingen garantere at du får et lån samme dag som du søker.

I praksis betyr lån på dagen at du får svar på din søknad innen 24 timer. Dette er som regel tilfelle med forbrukslån generelt, og dermed ikke eksklusivt for aktører som tilbyr lån på dagen. I mange tilfeller får du svar i løpet av svært kort tid. Søker du om større summer, for eksempel 500 000 kr, kan det være behandling av søknaden tar litt lenger tid.

Hva skjer etter at jeg søker?

Banker plikter alltid å gjennomføre en kredittvurdering på alle søknader. Dette er uavhengig av lånesum. Det betyr at selv om du søker om 5 000 kr, gjennomfører banken en kredittvurdering. Dette er en gjennomgang av inntekt, gjeld og betalingsanmerkninger. Som regel skjer denne prosessen automatisk. Dersom du blir vurdert betalingsdyktig, får du beskjed om at du har fått innvilget lånet. Da får du også vite hvilken lånesum, rentesats og nedbetalingstid du får.

Etter at du får tilbud om lån, kan du godta tilbudet. Fra du godkjenner kan det gå 1-2 virkedager før lånesummen er på konto. Dersom du da godtar et lånetilbud sent fredag, kan det være du ikke har pengene på konto før tirsdag. I noen tilfeller kan du derimot få pengene samme dagen som du søker. Det finnes måter du selv kan øke sjansene for dette.

Søk elektronisk på lån uten sikkerhet

Først bør du finne en tilbyder som spesifiserer at du får svar innen 24 timer. Når du søker, går prosessen raskere om du søker elektronisk. De fleste tilbydere legger opp til dette. Da fyller du ut et skjema på nettet, og signerer med Bank-ID. Når du signerer med Bank-ID, kan banken hente inn relevant dokumentasjon elektronisk. Da går kredittvurdering og behandling av søknaden raskere.

Søk tidlig på morgenen

Banken har daglige frister for utbetaling av penger. Desto tidligere du får godkjent tilbud, desto større er sjansen for å få utbetalt penger samme dag. Får du godkjent søknad før klokken 13, har du god sjanse for å få lånet i løpet av dagen. Det er likevel viktig å påpeke at du ikke er garantert dette.

Du må vurderes betalingsdyktig for å få lån uten sikkerhet

Økonomien din er ikke realistisk å få endret på dagen. Banken må vurdere om du er betalingsdyktig. Har du for eksempel en betalingsanmerkning, får du ikke lån uten sikkerhet før du har fått slettet denne. Dette gjør du ved å betale skyldig beløp. I tillegg er du nødt til å ha stor nok inntekt til å greie å betjene lånet.

Andre vurderinger

Det kan være lett å bare fokusere på hvor raskt du kan få pengene. Dette kan føre til et unødvendig dyrt lån. Bruk alltid litt tid på å sammenligne effektiv rente mellom de ulike tilbyderne. I tillegg bør du planlegge godt hvor mye penger du trenger, og ikke låne mer enn dette. Det er stor forskjell på hvor dyrt et lån kan være. Ikke gå i fella med å bare søke på det første lånet du finner. Det kan ende med at du må betale mer for dette senere.

Til slutt

Ingen kan garantere deg at du får lån uten sikkerhet samme dag som du søker. Du øker derimot sjansen om du søker elektronisk, og tidlig på dagen. Viktigere enn hvor raskt du får pengene, er hvilke betingelser du får. Det kan være tusenvis å spare på å bruke litt tid på å finne et rimelig lån.

You May Also Like