søkforbrukslån.net

Søke forbrukslån

Søke lån ved raskt behov for penger?

Du kan aldri være helt sikker på hva morgendagen bringer. Selv om ting går rundt i dag, er det ikke sikkert det fortsetter for alltid. Du kan gå raskt ned i inntekt uten tid til å forberede deg. Du kan også få store uforutsette utgifter som ikke kan vente. Må du forholde deg til begge situasjoner samtidig, kan det virkelig bli krise. Da kan et forbrukslån være redningen, inntil du har fått kontroll på økonomien igjen.

Forbrukslån når uhellet er ute

Et uhell kommer sjeldent med et forvarsel eller en sjanse til å forberede seg. Som regel skjer det også når det passer aller dårligst. Et uhell kan ofte ende opp med å koste deg dyrt. Ikke alle har full forsikring, og ikke alle uhell dekkes av forsikringen heller. I tillegg er det ikke alle som har nok penger på sparekonto når noe dukker opp. Det er én av grunnene til at mange søker om forbrukslån.

Skader på hjemmet

Dyre skader kan komme i mange former. Ikke alle skjer fordi du har vært uforsiktig eller planlagt dårlig. Det er også langt fra alle du kan fikse selv, eller finne en billig løsning på.

Vannskader er en stor utgift som går igjen i mange hjem. Disse oppstår som oftest på enten kjøkkenet eller badet. Mange opplever også lekkasjer i kjellere, og disse kan være lette å overse før det er for sent. For det første kan du bli nødt til å bytte ut rør, hvitevarer eller andre kilder til lekkasje. I tillegg kan du ende opp med ødelagte gulv, vegger og møbler. Dette er aldri gøy, og det er aldri billig.

Brann er noe vi alltid tenker at andre utsettes for, men aldri oss selv. Uansett hvor forsiktig du er i ditt eget hjem, kan det likevel oppstå plutselig. Elektronikk kan feile og lyn kan slå ned. Så lenge du kommer unna med liv og helse i behold, er du uansett heldig. Når røyken har lagt seg og du går tilbake til hverdagen, har du derimot utgifter å tenke på. Dyrebare eiendeler kan ha gått tapt. Selv om du skulle ha forsikring på noe av dette, så kommer selv dette med en egenandel. Et forbrukslån kan utgjøre en stor forskjell om du har vært uheldig.

  • Når uhellet først er ute, kan det fort bli dyrt
  • Selv innboforsikringer kommer med en egenandel

Ulykker eller sykdom som blir kostbart

Vi er heldige som bor i Norge. Dette er tross alt et relativt billig land å bli syk eller skade seg i. Mye av behandlingen og medisinene vi får dekkes av det offentlige. Det er likevel ikke alt som blir dekket. Om du i tillegg er sykemeldt i en periode, kan det tære på økonomien. Dessuten er det ikke all alternativ behandling som går under denne ordningen. Langvarig behandling kan bety ekstra utgifter over lang tid. Da bør du også være oppmerksom på rentene om du tar opp forbrukslån.

Det kan rett og slett bli mye på én gang om du skader deg eller blir brått syk. Kanskje du klarer alle de ekstra utgiftene som kommer. Men hva om du sitter igjen med for lite til de faste utgiftene etterpå?

I tillegg har du alle tjenestene som ikke er akutte, men som likevel er nødvendige. Tannlege er kanskje noe mange vegrer seg for å dra til. Dette er ikke bare fordi det kan føles skummelt og ubehagelig. Mye av grunnen er også at det ofte er svært dyrt. Jo mer du utsetter besøket, dess dyrere kan skadene bli. Da er det ikke så uvanlig at noen søker om forbrukslån når regningen kommer.

Forbrukslån når du mister inntekt

Du trenger heller ikke skade deg eller bli syk for å være uten arbeid en periode. For ikke å snakke om å miste jobben din for godt. Vi har heldigvis relativt gode vilkår for ansatte her til lands. Blir du avskjediget på dagen, skal det være en spesielt god grunn til det.

Ikke alle har faste ansettelser. Det er heller ikke alle som har en garanti for stillingsprosent. Bedrifter går under, og nedbemanninger skjer. Plutselig har noen ikke bruk for deg mer, selv om du fortsatt har bruk for lønnen. Du er ikke garantert å finne en ny ansettelse i løpet av oppsigelsesperioden. Forbrukslån kan være et alternativ til lønn om det er tilfellet, i hvert fall i en kort periode.

  • Det er mulig å søke om forbrukslån uten inntekt, men det er vanskeligere å få dette innvilget
  • Vær tidlig ute dersom du ønsker å søke om et større lånebeløp uten inntekt

Å dekke utgiftene med forbrukslån

Husleie eller nedbetaling på boliglån, strømregninger og telefonregninger. Bensin og avgifter på bilen, mat, drikke og klær. Ingen av disse utgiftene kan vente om du blir arbeidsløs. Om inntektene dine så vidt dekket alt dette før du plutselig sto uten, har du et problem.

Da bør du finne ut hvor lang tid det vil ta før du har en ny, fast inntekt. Deretter kan du regne ut hvor mye du vil trenge for å dekke utgifter i mellomtiden. Søker du om et forbrukslån på denne summen, kan problemet være løst. Bare husk at det skal være midlertidig.

Ikke en langsiktig løsning

Velger du derimot å erstatte lønn med lån, er historien en annen. Forbrukslånet ditt skal betales ned igjen, helst ikke i en veldig fjern fremtid. Du kan kanskje leve som før i en periode. Når lånet er brukt opp og fakturaene fortsatt kommer, har du derimot et problem. Da må du dekke nedbetalingene til banken i tillegg til alle de andre utgiftene. Kanskje du må ta opp et nytt lån for å komme deg på bena igjen. I lengden vil det derimot kunne gjøre saken enda verre.

Hvor kritisk bør det være for å ta opp forbrukslån

Hva med å ta opp et raskt og billig forbrukslån for å kose seg litt ekstra? Da kan du for eksempel spise ute litt oftere. Eller ta deg en liten ferie du ellers ikke ville hatt råd til. Eller kanskje handle litt ekstra i en periode. Det kan kanskje være fristende, men det er ikke et veldig langsiktig formål.

En avgjørelse bare du kan ta

Det betyr ikke at du kun bør ta opp forbrukslån når det er krise. Det betyr bare at du bør tenke nøye gjennom det først. Ikke lån mer enn du har bruk for. Lån heller ikke mer enn du vet at du kan betale tilbake.

Du bør også sammenligne ulike lån og banker på forhånd. Både renter, gebyrer og krav til sikkerhet kan variere veldig fra bank til bank. Leser du deg opp på forhånd, kan du være sikker på å få de beste vilkårene for din situasjon.

You May Also Like