Søke forbrukslån

Hvordan betale ned forbrukslånet raskest mulig

Det er en kjensgjerning at det går raskere å bruke et lån, enn det er å betale det ned. Av og til kan det å bli gjeldfri virke som en fjern drøm. Man vet forbrukslånet blir nedbetalt, men man ser også alle renteutgiftene gå ut av konto hver måned. Det er naturlig å ønske å bli kvitt dyr forbruksgjeld så raskt som mulig. Er du motivert for dette, er der noen steg du selv kan ta.

Få oversikt over forbrukslånet

Å få oversikt over alle lån er det første du bør gjøre. Dette inkluderer totalt lånebeløp, og hvor mye du betaler på lån hver måned. Har du flere forbrukslån bør du få oversikt over lånebeløp og kostnader på hvert lån. Sjekk hvor mye du faktisk betaler i avdrag på de ulike lånene. Betaler du nok til at lånebeløpet faktisk blir redusert?

Du bør også finne ut hvor mye du betaler i rente og gebyr på hvert av lånene. Sjekk så om du har mulighet til å refinansiere gjelden din. Dette kan blant annet gjøres ved å utvide lånerammer for boliglånet. Dette er det klart billigste alternativet, men er ikke aktuelt for alle.

Et annet alternativ er å refinansiere med et annet forbrukslån. Da må du finne et forbrukslån med bedre lånebetingelser enn det du har. Lånesummen her bør være stor nok til å erstatte alle dyre lån du har. Dette er et enkelt grep for å gjøre selve lånekostnadene mindre. Er lånekostnadene mindre, kan du bruke mer penger på avdrag.

Få oversikt over egen økonomi

De fleste av oss vet ikke helt alt vi bruker penger på. Lønnen kommer, penger blir trukket fra konto, og plutselig venter vi på neste lønning. Sett deg ned og lag en oversikt over alt som kommer inn på konto og alt som går ut. Hvilke utgifter er faste, nødvendige utgifter. Hvilke utgifter er mer unødvendig forbruk. Se etter rom i økonomien til å øke nedbetaling på forbrukslånet

Finn motivasjon til å betale ned forbrukslånet

Å betale ned lån raskere krever at du kutter ned på enkelte andre ting. Dersom vi må ofre noe, trenger vi å være bevisst på hvorfor vi gjør det. Kanskje holder det å regne ut hvor mye penger du kan spare. Kanskje er det motivasjon nok å vite hvor mye tidligere du blir gjeldfri. En kalkulator som dette kan hjelpe deg på veg.

Lag en plan

Når du har oversikt og motivasjon, er det på tide å planlegge nedbetaling. Ett spørsmål som kan være greit å stille seg er når du ønsker å bli gjeldfri. Pass på å sette en realistisk tidsramme. Å lage en plan du ikke vil greie å følge vil aldri ha noe for seg.

Deretter bør du lage et budsjett. Basert på oversikten du lagde, kan du se etter hvilke utgifter du kan kutte. Spiser du mye ute? Har du mange abonnent på strømmetjenester? Bruker du mer penger på klær enn nødvendig? Uansett hva som gjelder for deg, finner du sannsynlig utgifter du kan redusere.

I tillegg kan du vurdere en ekstrajobb. Dette er ikke aktuelt for alle, men økt inntekt vil definitivt hjelpe.

Når dette er gjort bør du ha en oversikt over hvor mye du kan betale i låneutgifter i måneden. Deretter øker du enten terminbeløp du betaler på lånet, eller betaler inn ekstra. Sjekk betingelsene på akkurat ditt lån. Det er viktig at ekstra nedbetaling gir kortere nedbetalingstid, og ikke mindre månedskostnad.

Avslutningsvis om forbrukslån

Det kan først virke som tungt arbeid å bli fri for forbrukslån. Med litt oversikt, og motivasjon til å minske utgifter er det fullt oppnåelig. Undersøk også mulighet for refinansiering. Selve lånebeløpet må alltid tilbakebetales, men der kan være mye å spare på rente og gebyr.
Alt dette vil være med på å bedre økonomien i det lange løp. Da blir pengene som nå går til å betale gjeld fristilt til andre ting.

You May Also Like